Uçak ambulans ile hasta transferine dair merak edebileceğiniz bazı soruları yanıtlıyoruz.
Yoğun bakımda tedavi gören, solunum cihazına bağlı hastamız uçak ambulans yoluyla transfer edilebilir mi?
Hava ambulansımızda yoğun bakım koşulları için gereken tüm medikal donanım yer almaktadır. Dolayısıyla, yoğun bakım koşullarında transfer mümkündür.
Arandıktan ne kadar süre sonra kalkış yapabiliyoruz?
Uçağımız, gerekli tüm bilgi ve dokümanlar tarafımıza ulaştıktan sonra, yurtiçinde 1 saat, yurtdışında 2 saat içerisinde kalkış yapabilecek şekilde hazır beklemektedir.
Hasta transferi için gerekli bilgi ve dökümanlar nelerdir?
Gerekli izinlerin alınabilmesi için hastaya ait medikal rapor ve kimlik/pasaport fotokopisinin yanı sıra, refakatçiye ait kimlik/pasaport fotokopisi gerekmektedir. Yurt dışı uçuşlarımızda lokal iletişim bilgisi ayrıca talep edilir.
Uçak ambulans içerisinde kaç kişi seyahat edebilir?
Uçağımızda 1 hastanın yanı sıra 1 veya 2 refakatçi rahatlıkla seyahat edebilmektedir. Yurt içi uçuşlarda 2 kişi, yurt dışı uçuşlarda ise 1 kişi refakatçi konumunda yer alabilir.
Uçağınızda kabin basıncı sabit mi?
Uçak ambulans konfigürasyonundaki özel jetimiz sabit kabin basıncına sahiptir. Hastanın sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değildir.
Uçağınızın gidebileceği en uzak nokta neresidir?
Beechcraft Hawker 400 XP model uçağımız hastayla birlikte 3 saat boyunca havada kalabilmekte; Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa, Türki Cumhuriyetler gibi bölgelerin tamamına sorunsuz şekilde uçuş yapabilmektedir.
Uçak ambulans sonrasında gereken kara ambulans desteği nasıl sağlanıyor?
Hava ambulans organizasyonlarında ortaya çıkan kara ambulans ihtiyacı tüm Türkiye genelinde tarafımızca sağlanmaktadır. Yurt dışında ise bu hizmet için hastaneyle irtibata geçebilirsiniz.
Ödememi nasıl yapabilirim?
Ödemelerinizi banka havalesi veya Mail Order (Kredi Kartı) ile 7/24 kolayca yapabilirsiniz.
Uçak S.O.S’e mi ait yoksa aracı firma mısınız?
Evet, uçak kendimize aittir. S.O.S Air 25 yıldır Ambulans hizmeti veren S.O.S International kuruluşudur. Ambulans Uçağımız tüm medikal ekip ve ekipmanımız S.O.S International tarafından sağlanmaktadır. Hizmetimiz Sağlık Kurumu olan S.O.S International ve Havacılık Kuruluşu olan S.O.S Air tarafından verilmektedir.
Covid-19 şüphesi olan veya test sonucu pozitif hastaları taşıyabiliyor musunuz?
Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ambulans uçak ruhsatına sahip hava araçlarıyla uluslararası hasta transferleri gerçekleştiren S.O.S AIR, ülkemizde ve tüm dünyada devam eden Covid-19 (korona virüsü) salgını nedeniyle son günlerde bir çok soru ve talep alıyor. Uçuş ekibi ve sağlık personeli, tüm uçuşlarda maske, tulum, eldiven, siperlik gibi koruyucu ekipmanlar kullanmaktadır. Hastaya refakat eden kişiler için de benzer tedbirler uygulanır.
Yanı sıra, Covid-19 (korona virüsü) testi pozitif olan veya şüpheli hastaların transferinde kullanılmak üzere negatif basınçlı izolasyon sedyesi temin edilmiş olup, Covid-19 (korona virüsü) testi pozitif olan veya benzer bulaşıcı hastalığı olan hastalar sorunsuz şekilde taşınabilmektedir. Bu ekipman, hastayı bulunduğu ortamdan izole ederek olası riskleri ortadan kaldırır. Salgın sebebiyle ülkeye giriş ve çıkışlara kısıtlama getirilmesine rağmen, ambulans uçaklara istisna kapsamında ilgili otoritelere yapılan başvurular neticesinde transferlere izin verilmektedir. S.O.S AIR, Covid-19 (korona virüsü) pozitif veya diğer hasta transferleri için tüm tedbirleri alarak 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyor.